HTML

Tikki receptgyűjteménye

Itt gyűjtögetem virtuálisan is kedvenc receptjeimet. Akad közötte saját találmány, vagy olyan, amit én, a saját kedvemre fordítottam angolról, illetve olyanok, amiket én is úgy találtam neten.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

 Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 2 dl tej
  • 1 doboz tejföl
  • 2 ek olaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek finomliszt
  • 1 kk mustár
  • 1 kk citromlé
  • reszelt citromhéj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só 
  • bors
  • csipet cukor

A combokat besózzuk és félretesszük. A mártáshoz a margarint habzásig forrósítjuk a liszttel, majd a tejjel felöntjük és sűrűre főzzük. Beletesszük a mustárt, a tejfölt, a citromlevet és a fokhagymát, majd jól elkeverjük. Sóval, borssal, citromhéjjal és cukorral ízesítjuk. Az olajat felforrósítjuk és a combok mindkét oldalát jól átsütjük. fél pohár vizet öntünk hozzá és puhára pároljuk. Végül ráöntjük a szószt és jól összeforraljuk. 

Címkék: tej citrom mustár tejföl csirkecomb mustármártás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tikkirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr351829800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása