hozzávalók:
- 1 csomag leveszöldség
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 30 dkg csont
- 1 ek. étolaj
- 1 ek. liszt
- 1 csipet pirospaprika
- 10 dkg gomba
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg zöldbab
- 25 dkg karfiol
- só, bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- babérlevél
- 1-1 zöldpaprika, paradicsom
- 1 leveskocka
Forró olajon kicsit megpirítjuk a leveszöldséget, meghintjük liszttel, néhány percig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával. Felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük a csontot. Belerakjuk a többi zöldséget és a leveskockát és 15 percig főzzük. Ekkor adjuk hozzá a gombát és a fűszereket. Az egészet puhára főzzük. Közben néha megkeverjük. Tálalás előtt meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.